Followers

Wednesday, December 25, 2013

PULANGNYA MAK KE RAHMATULLAH

Hari ni hari ke 45 arwah mak meninggalkan kami semua dan pulang ke Rahmatullah menemui penciptaNYA.. Kehilangan mak satu tamparan hebat buat diri ini. Kini tiada lagi tempat berbicara ketika hati sedang gundah..walaupun bicaraku selama ini tiada respons dari mak tetapi itu satu kepuasan kerna semasa sihatnya mak dia bertindak sebagai sahabat kepada aku. Mak pergi menemui ILLAHI pada 12 November 2013 jam 1.15 am. Alhamdulillah kami adik beradik semua ada disekeliling mak saat mak menghembuskan nafasnya yang terakhir. Alhamdulillah orang ramai berpusu2 menziarah mak sedari sakitnya semakin teruk hinggalah saat terakhir perjalanannya dimuka bumi ini. Mak meninggal di rumah abang di seri Petaling...kemudian jenazah mak disempurnakan di Masjid seri Petaling @ Masjid Tabligh. syukur sekali lagi kerana aku diberi kekuatan untuk menahan air mata dari memandikan hingga mengkafankan jenazah mak. Itu lah perkhidmatan terakhir kami adik beradik. alhamdulilah tiada sebarang keaiban ditunjukkan. selesai semua jenazah di sembahyangkan di masjid seri petaling..Alhamdulillah beratus2 orang telah menyembahyangkan mak.. memang rezeki mak. seterusya jenazah akan dikebumikan di kampong halaman di Felda Sri Ledang tangkak. kami bertolak kira2 jam 11.00 dan sampai di kampong kira2 jam 2.00 pm...jiran tetangga ...saudara mara ..sahabat handai ramai yang telah menunggu. Jenazah mak disembahyangkan sekali lagi dirumah kami. Kira2 jam 3.00 petang jenazah mak selamat dikebumikan. Alhamdulillah Pusara mak berada dekat dengan Pusara Abah. Yatim Piatu dah diri ini.....Semoga mak tenang disana

Saturday, September 14, 2013

HELLO KITTY THEME PARK

Tahun ni holiday kami sempena b'day baba...b'day mama & our 7th anniversarry kat sebelah selatan.. Kami bermalam kat my auntie house @ muar..lepas tu dlm kul 8 terus gerak ke Kitty Theme Park...Dengan bertemankan GPS maka kami pun samapi lah ke sana...Theme Park ni dalam building berdekatan dengan Legoland ..drive ada dalam 10minit kot....dekat dengan Sri Iskandar....sampai sana ngam2 baru buka dalam kul 10 pagi camtu....so we all terus beratur beli tiket...sedikit info harga dewasa & kanak2 sama je....Kat sini ada 2 theme park....Hello Kitty Sanrio & The Little Big Club kalau ambik 1theme park rege RM 60/person klau ambik both RM 85person...so kita org ambik untuk 2theme park.... Kat Hello Kitty Theme Park ni...1level tu semua berkaitan dgn Hello Kitty...boleh masuk rumah dia....beranagn kat dapur dia..bath tub dia....katil dia....kita pun leh follow xtvt dia orang...macam cookies class..make jewellery....cat2 kuku....kat sini pun ada live show by Kitty & Daniel.... Bob the Builders berada di 2nnd floor....kat sini ada gak Bellerina ...Barney...yang best bapak2...mak2 pun boleh joint sekali....3rd floor Thomas and Friends....leh naik keteapi....ada few game lagi yg boleh main....yang x tahan bab souvenier ngan makan minum lah agak mahal......air kosong boleh bawa masuk...makanan x pasti coz masa pegi tu x der plak dia orang cek beg..... Kat sini banyaklah cameraman dia orang....kita org ambik gak gambo dgn dia org but tak pegi tgk pun sbb kompen dah tentu mahal kan.....layanlah few gambo2 ni ek Hello

sawang...sawang

Wah...dek kekangan masa yang melampau2..makan rupa2nya dah 5 bulan blog ni bersawang....lagi satu di sebabkan lain tenet yang ntah apa2 telah membuatkan mood mengupdate kelaut......

Tuesday, April 16, 2013

Seddiiihhhhh campur Tencennnnn

N3 lepas ada mention nak gi holiday kat selatan kan....SEDDDDIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH & TTTEENNNNNCCCEEENNNNNNNNNNN sebab memory card yang snap gambo2 kat LEGOLAND langsung x boleh bukakkkkkk....):):

Friday, March 22, 2013

Anniversary Holiday

Wah tak sabar nak tunggu anniversary Holiday...actually memang every year we all aakan pergi Holiday untuk clebrate our birthday and our anniversary..;- 1st year; x gi mana2 coz masa tu baru nak belajar hidup 2nd year: Pulau Tioman 3rd year: Langkawi 4rd Year : Bandung 5th Year : Sarawak 6th Year : Sabah 7th year: Negeri kelahiran sendiri JOHOR En baba dah plan tahun ni nak gi Naik kete je...x yah terbang2...so decided bawa si tembam pergi Legoland, Hello Kitty Town..Mama& baba pegi JPO...Hotel pun dah siap booking 2 night we all duduk kat PARRIS HOTEL Skudai ( nama class) & last night duk HOTEL MUTIARA JB....Plan holeday dari 3-6/4/13.....Harap2 diberikan kesihatan & kesempatan untuk berholiday

Wednesday, February 27, 2013

PERNIKAHAN, PERKAHWINAN& BERTANDANG - FARHANA & HELMI

SELAMAT PENGANTIN BARU FARHANA & HELMI...semoga kalian berdua kekal hingga ke syurga ...AMIN Ni merupakan majlis perkahwinan pertama dalam my family...so excited giler le mak2 sedara ni ...Alhamdulillah mereka selamat di ijabkabulkan pada 14 Dec 2012....Bersanding 15 Dec 2012 dan bertandang ke Gurun pada 21 Dec 2012....meh layan gambo2 ni S

Monday, February 25, 2013

PICNIC ...BBQ DI JANDA BAIK

N3 tertunggak....layan jer lah yer...masa kejadian pun x leh nk ingt dah ....Sabtu lepas kita org menjointkan diri follow mr hubby punya opismate gi picnic2 & BBQ kat Janda baik...we all balik hari jer..sbb byk xtvt lain next day yer.....Member2 yag lain semuanya bermalam disana...ada yg dok kat Seripengantin Resort & Pondok Impian (Den wahab punya).....We all gi BBQ kat hujung kg....just sewa gazebo jer......So far sungai kat situ bestlah cuma ada batu2...air jernih...dan x luas...sesuai untuk kita bawa anak2 kecik ni.....Gazebo dengan sungai pun dlm 50 meter jer.....Menu hari tu....Mee Hon goreng (Made by me), Mee Goreng, Nasi Goreng....yang BBQ plak....Ikan Talapia, Udang, Sotong, KAmbing, N3